Junior Advisor Risk Management aan het woord

Nieuws
|
16 juli 2024

Maak kennis met Tessa, Junior Advisor Risk Management bij Le Doux & Mortelmans

  • Gestudeerd: Financiën & Verzekeringen aan VIVES Kortrijk

  • Gestart bij Le Doux & Mortelmans: juni 2023

  • Werkt vanuit: kantoor Kortrijk

Tessa Beernaert

Hoe ben je bij Le Doux & Mortelmans terechtgekomen?

“Toen ik in mijn laatste bachelorjaar op zoek was naar een stageplek, vernam ik van een familielid dat ze bij Le Doux & Mortelmans geïnteresseerd waren in het aannemen van stagiairs. Na een sollicitatiegesprek mocht ik aan de slag in het kantoor in Kortrijk. Mijn stage duurde zo’n twee maanden, en op het einde van die periode lag er een jobaanbieding voor me klaar. We hebben dan samengezeten om van beide kanten alles eens goed te overlopen. Die begeleiding typeert het bedrijf en gaf mij het extra zetje dat ik nodig had. Twee weken na mijn stage was ik terug op kantoor, maar dan als een volwaardige collega.”

Vanwaar komt de interesse voor verzekeringen?

“Die is er eigenlijk altijd al geweest. Ik vond het vroeger al leuk om mee te volgen als de verzekeringsmakelaar bij ons thuis langskwam. Het is een enorm interessante sector, omdat er veel variatie aan te pas komt. Elke auto is anders, elk gebouw is anders, elk bedrijf is anders, … De ene keer gaat het over bescheiden bedragen, de andere keer over grote kapitalen. Dat betekent dat elke klant andere noden heeft en je dus echt op maat moet werken. Ik vind het leuk om mij te verdiepen in de specifieke kenmerken van een product en de juiste oplossing te vinden voor de klant.”

Wat zijn jouw dagelijkse taken als Junior Advisor Risk Management?

“Ik ben voornamelijk bezig met het opvolgen en aanpassen van bestaande polissen van klanten. Dat wil zeggen dat ik mijn eigen dossiers beheer en dat mijn klanten bij mij terechtkunnen met vragen over hun polissen. Wat is er wel en niet gedekt in een bepaalde polis? Kan de polis herbekeken worden? Er is dus veel rechtstreeks contact met de klant. Natuurlijk zijn er ook overlegmomenten met het team, waarin we vragen kunnen stellen aan elkaar en samen zoeken naar verbeteringen voor onze klanten.

Daarnaast maak ik ook offertes op voor nieuwe polissen. Als verzekeringsmakelaar werken we samen met verschillende maatschappijen, het is dan ook van belang om goed te vergelijken en te durven onderhandelen.”

Wat vind je het leukste aan de job?

“Naast de variatie van het werk zelf, vind ik de sfeer en de collega’s gewoon top. Iedereen gaat vriendelijk en respectvol met elkaar om, en staat altijd klaar om te helpen. Het is een heel leuke omgeving om ’s ochtends in toe te komen. Naast mijn teammanager kreeg ik ook een meter toegewezen. Dat is een collega die me begeleidt tijdens het begin van mijn carrière. Zij plant ongeveer maandelijks een moment in om te checken hoe alles loopt. Als er iets niet lukt of als ik ergens mee zit, kan ik dat met haar bespreken. Zij geeft me ook geregeld tips over hoe ik een bepaald dossier zo efficiënt mogelijk kan aanpakken. Met vragen over een specifiek dossier kunnen we trouwens ook altijd terecht bij onze collega’s van kantoor Antwerpen. Als starter krijg je veel verantwoordelijkheid, maar je bent dan ook goed omringd.

Doorheen het jaar worden er verschillende teambuildings en afterworks georganiseerd, zodat we elkaar ook naast de werkvloer leren kennen. Ik denk dat de combinatie van professionele ondersteuning en een aangename werksfeer waar er ruimte is voor ontspanning, ideaal is voor jonge mensen.”

Hoe zie je jezelf de komende jaren evolueren?

“Ik ben gestart als junior, maar uiteraard zijn er mogelijkheden om door te groeien. Ik wil vooral blijven bijleren en nieuwe kennis opdoen. We krijgen daar ook de juiste handvaten voor, want er worden regelmatig interne opleidingen georganiseerd. Daarnaast houden we ook goed in de gaten welke opleidingen er worden aangeboden door externe verzekeringsmaatschappijen. Dat gaat dan meestal over een specifiek type polis. Binnen Le Doux & Mortelmans heeft iedereen wel z’n eigen specialiteit. Ik wil mij verder verdiepen in auto- en brandverzekeringen, vanwege de diversiteit en de impact die ze hebben op het dagelijkse leven van mensen en bedrijven. Je komt in contact met een breed scala aan situaties en klantbehoeften.

Voor wie er nog aan twijfelt: werken in verzekeringen is allesbehalve saai!”

Zin gekregen om aan jouw eigen traject te beginnen? Bekijk hier alle openstaande vacatures bij Le Doux & Mortelmans!